بهترین جنس قابلمه چیست
متاسفانه اغلب افراد شناخت زیادی در خصوص ظروف آشپزخانه و انتخاب بهترین نوع قابلمه برای سلامتی ندارند و در خرید قابلمه وسواس زیادی به خرج نمی دهند و بهترین جنس قابلمه را به خوبی تشخیص نمی دهیم.. در حالی که بخش اعظمی از آشپزی، درون انواع قابلمه انجام می شود. اگر این ظروف از کیفیت مناسبی برخوردار باشند نه تنها طعم غذای ما را بهتر خواهند کرد بلکه برای سلامتی مان نیز مفید خواهند بود. به عنوان مثال قابلمه چدن برای کسانی مناسب است که دچار کم خونی هستند.
چدن به عنوان یک آلیاژ ترکیبی از آهن، کربن و سیلیسیم محسوب می شود که در هنگام پخت غذا، یون های مفید از خود آزاد می کند و می تواند به رفع کم خونی بپردازد. برخی از افراد تمایل دارند ظروفی را انتخاب کنند که کاملا عاری از مواد شیمیایی هستند. زیرا معتقدند که این ظروف هیچ گونه آسیبی به سلامتی آن ها وارد نمی کنند. در ادامه به معرفی بهترین نوع قابلمه برای سلامتی خواهیم پرداخت و آن ها را از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار می دهیم.
قابلمه پیرکس یا شیشه ای
قابلمه پیرکس یا شیشه ای فاقد هر گونه ماده شیمیایی است و از شیشه ای به نام بوروسیلیکات ساخته شده است. این ظروف در برابر ضربه، سرما و گرمای بیش از حد و … مقاوم هستند و طول عمر زیادی دارند. بهتر است که این ظروف را به طور مستقیم بر روی شعله گاز قرار ندهید زیرا باعث شوک حرارتی به آن خواهید شد. اما می توانید آن ها را با خیال راحت درون فر، مایکرووفر، توستر و… قرار دهید و غذای مورد علاقه خود را در آن طبخ کنید. این قابلمه ها در صورت خراشیدگی هیچ گونه ماده مضر را وارد غذا نمی کند و می توان گفت که در صدر قابلمه های سالم قرار می گیرند.
مزایا
- بدون برداشتن درب، می توانید روند پخت غذا را مشاهده کنید.
- فاقد هر گونه ماده شیمیایی و مضر می باشند.
- امکان سرو غذا نیز درون آن وجود دارد.
- گرما و حرارت به طور یکنواخت در آن توزیع می شود.
معایب
- جزو قابلمه های گران قیمت محسوب می شوند.
- امکان شکستن بر اثر شوک حرارتی وجود دارد.
قابلمه گرانیتی
امروزه قابلمه های گرانیتی محبوبیت ویژه ای در میان خانم های خانه دار و نوعروسان پیدا کرده اند و کمتر خانمی را پیدا خواهید کرد که حداقل یک سرویس قابلمه گرانیت در منزل نداشته باشد. متریال به کار رفته در ساخت این ظروف به نحوی است که هیچ واکنشی با غذا نشان نمی دهند. به همین دلیل است که لقب ” بهترین نوع قابلمه برای سلامتی” به آن نیز اختصاص پیدا می کند. روکش بکار رفته در این ظروف کاملا نچسب است و به آسانی خراشیده نمی شود.
اما این موضوع به معنای آن نیست که می توانید از قاشق های فلزی برای تهیه غذا استفاده کنید. قیمت قابلمه گرانیت در مقایسه با نسل قبلی یعنی تفلون مقداری گران تر است اما ارزش خرید دارد. ناگفته نماند که از گرانیت برای ساخت سایر ظروف آشپزخانه از جمله استیک پز، تابه رژیمی و … نیز استفاده می شود.
خرید انواع سرویس های قابلمه گرانیتی با کیفیت عالی و قیمت مناسب
مزایا
- قابلمه های گرانیت خیلی سنگین نیستند و وزن مناسبی دارند.
- خاصیت ضد چسبندگی خود را به مدت طولانی و شاید سال ها حفظ می کنند.
- خراشیدگی کف قابلمه های گرانیتی بسیار دیر اتفاق می افتد.
- آشپزی در این ظروف طعم و بوی غذا را تغییر نمی دهد.
- به روغن زیاد برای طبخ غذا نیاز نداریم.
- امکان قرارگیری درون فر و مایکرووفر را دارند.
معایب
- قیمت قابلمه گرانیت مقداری گران است و برای تهیه یک سرویس باکیفیت باید بودجه زیادی اختصاص دهید.
- مدت زمان نگهداری گرما و حرارت نسبت به سایر متریال همچون چدن کمتر است.
- برندهای تقلبی ظروف گرانیت وارد بازار شده و در هنگام خرید باید وسواس زیادی به خرج دهید.
قابلمه سرامیکی
بدون شک بهترین نوع قابلمه برای سلامتی، سرامیکی می باشد. این ظروف رنگ و طعم غذا را تغییر نمی دهند و هیچ گونه ماده شیمیایی را وارد آن نمی کنند. این قابلمه ها تا زمانی که روکش شان سالم است هیچ خطری برای سلامتی انسان و دستگاه گوارش او ندارد. توجه داشته باشید که قابلمه های سرامیکی در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع آسیب پذیر هستند و باید محتاطانه با آن ها رفتار کرد. این ظروف از نظر تنوع رنگ و طرح بسیار جذاب اند و اغلب خانم های خانه دار برای تکمیل دکوراسیون آشپزخانه خود آن ها را خریداری می کنند.
مزایا
- کاملا بهداشتی هستند و هیچ واکنشی با غذا نشان نمی دهند.
- برای پخت نیاز به روغن زیادی ندارند وبرای طبخ انواع غذای کم کالری گزینه مناسبی به شمار می روند.
- توزیع گرما در کف ظرف بسیار مناسب و سریع است.
معایب
- پوشش آن ها شکننده و ظریف است و نیاز به مراقبت زیادی دارند.
- برای گرم شدن قابلمه سرامیکی باید مدت زمان بیشتری نسبت به قابلمه گرانیتی منتظر بمانید.
- قیمت قابلمه سرامیکی مقداری گران است.
قابلمه استیل
قابلمه های استیل به عنوان بهترین نوع قابلمه برای سلامتی به شمار می روند. آن ها کاملا بدون روکش هستند و از این نظر خیالمان راحت است که ماده شیمیایی وارد غذا نمی کنند. همچنین رنگ و طعم غذا را تغییر نمی دهند و در برابر ضربه، شکستگی، خط و خش و … مقاومت بی نظیری دارند. قیمت آن ها بسیار مناسب است و می توان آن ها را جزو ظروف ارزان قیمت دسته بندی کرد. توجه کنید که قابلمه های استیل ضریب حرارتی پایینی دارند و مواد غذایی در آن ها به سرعت دچار سوختگی می شود.
بهتر است از این قابلمه ها برای طبخ خورش ها استفاده کنید و پخت برنج را در سایر قابلمه ها انجام دهید. قابلمه های استیل سال های سال براق و درخشنده باقی می مانند و به زیبایی دکوراسیون آشپزخانه شما کمک می کنند.
مزایا
- قابلمه های استیل بسیار سالم و بهداشتی هستند.
- این ظروف با مواد اسیدی مانند سس، آبلیمو، گوجه فرنگی و … واکنش نشان نمی دهند.
- قابلمه های استیل از نوع چند لایه، مقداری در برابر چسبندگی مقاوم هستند و گرما را بهتر توزیع می کنند.
معایب - قابلمه ها و ظروف استیل گزینه مناسبی برای سرخ کردن و تفت دادن نیستند.
- ضریب حرارتی آن ها پایین است و در اثر بی احتیاطی مانند شعله زیاد گاز، سیاه می شوند.
قابلمه چدنی
قابلمههای چدنی به دلیل دوام بالا و قابلیتهای پخت عالی، از قدیمیترین و محبوبترین ظروف آشپزی به شمار میروند. این قابلمهها در آشپزیهای حرفهای و خانگی جایگاه ویژهای دارند. اما مانند هر محصول دیگری، قابلمههای چدنی هم دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در ادامه به بررسی این مزایا و معایب میپردازیم.
مزایا
- دوام و طول عمر بالا
- پخش یکنواخت حرارت
- قابلیت نگهداری حرارت بالا
- فاقد هرگونه ظرر
- افزایش سطح آهن در غذا
معایب
- وزن سنگین
- نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه
- زنگزدگی در صورت عدم نگهداری صحیح
- زمان طولانی برای گرم شدن
- محدودیت در استفاده از غذاهای اسیدی
چنانچه برای منزل خود نیاز به خرید قابلمه دارید می توانید از فروشگاه کیچن مارکت خرید نمایید
( این مطلب رپورتاژ بوده و سایت هوم دیزاین در تالیف و تنظیم آن نقشی نداشته است و تایید کننده آن نمی باشد . )